Krémová špargľová polievka

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 50 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Akonáhle je sezóna špargle, využite ju a pripravte túto báječnú krémovú polievku z bielej špargle. Špargľa má protizápalové účinky, obsahuje vitamín E, a pretože je močopudná, prospieva očiste tela a močovým cestám. Podávajte polievku s kúskom pečiva a máte zdravý a ľahký obed alebo večeru!

Ingrediencie

  • 500 g bieleho špargle
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička cukru
  • 150 g zemiakov
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 100 ml smotany na varenie (môže byť aj rastlinná)
  • 1⁄2 lyžičky soli
  • Korenie
  • Žerucha (F50F)

Príprava

Špargľu ošúpeme a odrežeme tvrdé konce. Nakrájame ju na malé kúsky. Špičky si dáme bokom.

Šupky umyjeme a varíme asi v litri vody, v ktorej rozpustíme aj bujón. Pridáme soľ a lyžicu citrónovej šťavy. Varíme asi 15 minút.

Z polievky vyberieme šupky. Pridáme do nej ošúpané zemiaky nakrájané na kocky a kúsky špargle. Varíme ďalších 15 minút.

Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme smotanu a špičky špargle a varíme ďalších 5 až 8 minút.

Osolíme, okoreníme a pridáme druhú lyžicu citrónovej šťavy. Podávame v miske s trochou žeruchy.

Tip na záver : Ak chceme polievku hustejšiu, pár minút pred koncom varenia ju zahustíme hotovou zápražkou, alebo troškou mlieka, v ktorom rozmiešame lyžicu hladkej múky.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept