Krémové pšenové rizoto so zeleným špargľou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Kombinácia prosa, špargle a citrónovej šťavy vás jednoducho dostane.

Ingrediencie

  • 1 šalotka
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 250 g jáhiel (F50F)
  • 1 vanička Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 500 g zeleného špargle
  • 100 ml smotany (pokojne aj rastlinnej)
  • 1 lyžica margarínu alebo masla
  • Trocha citrónovej šťavy

Príprava

Šalotku nakrájame nadrobno a opečieme ju na oleji. Do panvice pridáme pšeno a rýchlo zasmahneme.

Do zmesi prilejeme 800 ml vody, a keď je vriaca, rozpustíme v nej bujón. Prevaríme asi 20 minút.

Pridáme hrášok, smotanu a varíme ďalších 5 minút. Okoreníme.

Medzitým si umyjeme špargľu, odrežeme konce a ošúpeme spodnú tretinu. Nakrájame na 3 cm kúsky. Kúsky špargle potom uvaríme v menšom množstve vody do zmäknutia. Trvá to asi 7 minút.

Špargľu scedíme a potom premiešame s citrónovou šťavou a maslom.

Do pšenového rizota vmiešame polovicu špargle – druhú si necháme na ozdobu. Podávame a vychutnávame.

Tip na záver : Servírujte s nastrúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept