Príprava
Umyte uhorky a reďkovky a nakrájajte ich na plátky –
ak máte klasickú uhorku, nakrájajte ju na polovičky alebo štvrtiny, aby boli približne rovnako veľké ako reďkovky. Vložte do misky a jemne posoľte.
Pažítku nakrájajte najemno. Nastrúhajte trochu citrónovej kôry na ozdobu, potom vymačkajte citrón a odoberte 1 polievkovú lyžicu šťavy do vedľajšej misky.
Do tejto misky pridajte 3 lyžice gréckeho jogurtu, 3 lyžice majonézy, 1 lyžičku medu, 1 lyžičku hrubozrnnej horčice, cesnak a vymiešajte na dresing. Do dresingu pridajte soľ a korenie podľa chuti a polovicu nakrájanej pažítky.
Premiešajte dresing s reďkovkami a uhorkou, kým zelenina nebude úplne pokrytá. Hotový šalát ozdobte čerstvou pažítkou a citrónovou kôrou. Šalát môžete podávať s opečeným chlebom, bagetou alebo ciabattou.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár