Kreolská jambalaya aj pre vegánov

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Jambalaya, alebo kreolská ryža, je jedným z najobľúbenejších a najtypickejších jedál v Louisiane a New Orleans. Jambalaya sa podobá paelle typickej pre Španielsko. Aj u nej je variant koreniacich zmesí a prísad nespočetne a každá rodina má svoj vlastný recept.

Ingrediencie

  • 100 g hrachu.
  • 2 strúčiky cesnaku.
  • 1 čerstvá jalapeno paprička.
  • 1 cibuľa.
  • 3 stonky stopkového zeleru.
  • 1 červená paprika.
  • 1 mrkva.
  • 275 g nevarenej hnedej ryže.
  • 400 g cherry paradajok (F50)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový.
  • 2 lyžičky vegánskej worcesterskej omáčky.
  • 100 g okry (F50) (nie je podmienkou)
  • Čerstvý koriander

Príprava

Hrach si vopred namočíme do vody, ideálne cez noc. Potom uvaríme domäkka a dáme nabok..

Cibuľu, zeler, papriku a mrkvu očistíme (ak je nutné, aj ošúpeme) a nakrájame na centimetrové kocky. Cesnak nasekáme. Na väčšej panvici rozohrejeme olej a všetku zeleninu na nej aj s cesnakom opečieme. Pridáme tiež nadrobno nakrájanú papričku jalapeňo..

Do panvice prihodíme ryžu a chvíľku opečieme. Pridáme liter vody a zmes privedieme k varu. Potom v nej rozpustíme bujón a pridáme worcesterskú omáčku.

Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni asi 25 minút. Keď je ryža skoro hotová, primiešame okru a hrach. Prehrejeme ďalších 5 minút. Podávame s čerstvým koriandrom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept