Krúpová rýchla panvica ála hubový Kuba

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Kroupový Kuba je jednoduché a pritom výživné a chutné jedlo. Je škoda, že zmizol z jedálnička mnohých z nás, pretože je to vážne lahôdka. Obzvlášť pre milovníkov húb!

Ingrediencie

  • 200 g jačmenných krúp, prepláchnutých
  • 500 g zmesi čerstvých lesných húb, nakrájaných na na plátky (alebo 50g sušených húb)
  • 1 stredná cibuľa, nasekaná najemno
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 lyžica masla
  • 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 lyžica majoránky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať a kyslá smotana na ozdobu

Príprava

Kroupy prepláchnite a namočte na niekoľko hodín (najlepšie cez noc), potom vodu zlejte.

Na panvici rozohrejte maslo a osmažte cibuľu a cesnak do zlatista.

Pridajte na plátky nakrájané huby a opekajte, kým nepustia vodu a nezmäknú.

Pridajte krúpy, zalejte vodou a pridajte zeleninový Knorr Bohatý bujón.

Povarte zmes na miernom ohni, kým krúpy nezmäknú nevstrebajú všetku tekutinu (cca 30 minút).

Pridajte majoránku, osoľte a okoreňte podľa chuti. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept