Kučeravý šalát so šošovicou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Základom tohto výdatného šalátu sú lokše, zelená šošovica, pečený cícer a mrkva. Bylinná majonéza dáva vyniknúť chuti všetkých ingrediencií.

Ingrediencie

  • 1 plechovka cíceru
  • 4-6 listov kučeravého kelu
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 50 g zelenej šošovice
  • Koriander
  • Petržlen
  • Olivový olej
  • 6 lyžíc majonézy Hellmann’s
  • Soľ
  • Korenie
  • Chilli

Príprava

Uvarte šošovicu podľa návodu na obale, zlejte vodu a nechajte ju vychladnúť.

Umyte, olúpte a nakrájajte si mrkvu na väčšie kolieska. Tú potom pokvapkajte olivovým olejom, pridajte soľ, korenie a trochu chilli a riadne premiešajte. Cícer prepláchnite, osušte a dochuťte rovnako ako mrkvu, olivovým olejom, soľou, čiernym korením a štipkou chilli. Oboje presuňte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte na 190 C cca 30 minút. Cícer aj mrkva by mali zozlatnúť. V polovici času plátky mrkvy otočte a cícer zamiešajte, aby sa vám nepripálili.

Kučeravý kel umyte, vykrojte z neho tvrdé stonky a nahrubo nakrájajte zvyšné listy. Tie potom sparte na 1 minútu v osolenej vriacej vode. Dôkladne listy osušte.

Pripravte si bylinkovú majonézu: zmiešajte 6 lyžíc majonézy s 2 lyžicami jemne nasekaného koriandru a lyžicou jemne nasekanej petržlenovej vňate. Pridajte šťavu z polovice limetky a dôkladne premiešajte.

Vo veľkej mise zmiešajte kel, uvarenú šošovicu, ¾ pečenej mrkvy a ½ pečeného cíceru s majonézou. Hotový šalát potom ozdobte zvyšnými ingredienciami: pečenou mrkvou, chrumkavým cícerom a čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept