Príprava
Uvarte šošovicu podľa návodu na obale, zlejte vodu a nechajte ju vychladnúť.
Umyte, olúpte a nakrájajte si mrkvu na väčšie kolieska. Tú potom pokvapkajte olivovým olejom, pridajte soľ, korenie a trochu chilli a riadne premiešajte. Cícer prepláchnite, osušte a dochuťte rovnako ako mrkvu, olivovým olejom, soľou, čiernym korením a štipkou chilli. Oboje presuňte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte na 190 C cca 30 minút. Cícer aj mrkva by mali zozlatnúť. V polovici času plátky mrkvy otočte a cícer zamiešajte, aby sa vám nepripálili.
Kučeravý kel umyte, vykrojte z neho tvrdé stonky a nahrubo nakrájajte zvyšné listy. Tie potom sparte na 1 minútu v osolenej vriacej vode. Dôkladne listy osušte.
Pripravte si bylinkovú majonézu: zmiešajte 6 lyžíc majonézy s 2 lyžicami jemne nasekaného koriandru a lyžicou jemne nasekanej petržlenovej vňate. Pridajte šťavu z polovice limetky a dôkladne premiešajte.
Vo veľkej mise zmiešajte kel, uvarenú šošovicu, ¾ pečenej mrkvy a ½ pečeného cíceru s majonézou. Hotový šalát potom ozdobte zvyšnými ingredienciami: pečenou mrkvou, chrumkavým cícerom a čerstvými bylinkami.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár