Kuracie kari

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Pre milovníkov indickej kuchyne tu máme variantu kari s využitím surovín zo zoznamu 50 potravín budúcnosti.

Ingrediencie

  • 4 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 2 cibule
  • 50 g zázvoru
  • 1 celá škorica
  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 plechovka paradajok na kocky (400 g)
  • 4 veľké strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica kari
  • 300 ml vody
  • ½ Knorr kuracieho bujónu
  • 600 g čerstvej zelenej fazule
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • Čerstvý koriander

Príprava

Do veľkého hrnca s hrubým dnom nalejeme olej, pridáme cibuľu nakrájanú na plátky, nasekaný zázvor, škoricu a restujeme 3 minúty.

Kuracie mäso vykostíme, kožu ponecháme a pokrájame na kúsky veľké asi 3 cm. Pridáme kuracie mäso a starostlivo varíme 10-15 minút.

Pridáme paradajky z plechovky, cesnak, Knorr kari korenie, vodu a polovicu kuracieho Knorr bujónu.

Pridáme zelené fazuľky do hrnca a nechajte slabo vrieť ďalších 8-10 minút, kým sú fazuľky uvarené, ale uchovávajú si textúru a farbu. Občas premiešame.

Pred servírovaním posypeme koriandrom.

Tip na záver : Môžeme podávať s varenou quinoou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept