Príprava
Krídelká zbavte špičiek a rozkrojte ich v polovici (v kĺbe) na dve časti.
Zmiešajte 1 lyžičku kôry z limetky, šťavu z 2 limetiek, 1 a ½ lyžičky soli, 2 lyžice dijonskej horčice, 2 lyžice medu, prelisovaný cesnak a korenie podľa chuti. Do zmesi dajte marinovať pripravené krídelká aspoň na 30 minút, najlepšie na celú noc.
Nechajte si rozpáliť hrniec s dostatočným množstvom slnečnicového oleja (aby ste v ňom mohli smažiť krídelká). Zatiaľ, čo sa olej rozpaľuje, pripravte si suchú zmes. V miske zmiešajte múku, soľ a korenie.
Vyberte krídelká z marinády, prebytočnú marinádu nechajte odkvapkať. Potom krídelká obaľte v suchej zmesi a na strednom plameni smažte v rozpálenom oleji dozlatista.
Smažené krídelká nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
Krídelká podávajte s čerstvou limetkou, trochou nasekanej jarnej cibuľky, extra chilli hot sauce a s vašou obľúbenou prílohou.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár