Príprava
Pripravte si kuracie mäso, ktoré je základom nášho kuraťa s ananásom. Nakrájajte ho na rezance, osoľte a okoreňte. Potom si pripravte zeleninu: olúpanú cibuľu nakrájajte na rezance, cesnak nasekajte nadrobno. Papriky aj mrkvu umyte. Očistené papriky nakrájajte na prúžky, mrkvu na kolieska či polkolieska.
Ryžu prepláchnite studenou vodou a dajte variť podľa návodu na obale. Zatiaľ čo sa varí, sceďte konzervovaný ananás, ktorého sladkokyslá chuť je typická pre kura s ananásom.
V rozpálenej panvici na oleji orestujte cibuľku dozlatista, potom pridajte aromatické ingrediencie: nasekaný cesnak a zázvor. Restujte zmes, kým sa nerozvonia, cca minútu až dve. Pozor, cesnak nespáľte, inak zhorkne.
Pridajte aj 2 lyžice curry korenia a dostatočne zamiešajte.
Do curry zmesi pridajte aj pripravené mäso a opekajte dozlatista. Potom pridajte na prúžky nakrájané papriky a kúsky ananásu, spolu s Knorr Bohatým bujónom, ktorý prepojí chute celého receptu. Duste cca 5 minút.
Nakoniec pridajte kokosové mlieko, ktoré je nevyhnutnou súčasťou pre autentické kari s kokosovým mliekom. Ak máte zmes radi sladšiu, tak aj scedenú ananásovú šťavu podľa chuti. Zmes priveďte k varu.
Na nízkom plameni varte asi 10 minút do zhustnutia. Podľa chuti pridajte sójovú omáčku, soľ, korenie či chilli. Takto pripravené kura s ananásom v kari s kokosovým mliekom podávajte ozdobené čerstvými bylinkami a ryžou.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár