Ľahko pikantné šošovicové kari so špenátom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 60 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií

Receptov na rýchle karí nie je nikdy dosť. Toto báječné šošovicové karí so špenátom poslúži ako skvelá večera – a keď sa nezjedená časť rozleží do druhého dňa, vychutnáte si ho aj k obedu.

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 275 g paradajok
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžica karí
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 80 g červenej šošovice (F50F)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 250 g špenátu
  • 1 lyžička korenia Garam Masala
  • 150 g ryže basmati

Príprava

Cibuľu nakrájame na polkolieska a paradajky na kocky. Cibuľu osmažíme na oleji dozlatista. Pridáme kari, nastrúhaný zázvor, cesnak a zohrejeme.

Pridáme paradajky, šošovicu, bujón, 400 ml vody a varíme asi 15 minút.

Do šošovicovej zmesi postupne pridávame špenát a necháme ho zvädnúť.

Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Na záver dochutíme kari garam masalou a podávame s ryžou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept