Lahodné lasagne s mletým mäsom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 60 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Recept na klasické talianske lasagne sme ozvláštnili cesnakovým špenátom – a vznikli tieto skvelé lasagne so špenátom a mletým mäsom. Lasagne sú talianske široké cestoviny, ktoré vraj pochádzajú z Neapola. Pokrm „lasagne” sú potom vrstvy práve týchto cestovín prekladané bešamelom, mäsovou či zeleninovou zmesou a syrom.

Ingrediencie

  • 1 cibule
  • 400 g mletého mäsa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 paprika
  • 500 g paradajok (F50F)
  • 7 lyžíc paradajkového pyré
  • Hrsť čerstvej bazalky
  • Tymiánové listy
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 750 g špenátu
  • 12 plátov lasagní
  • 200 g mozzarelly

Príprava

Predhrejeme rúru na 175 °C. Cibuľu, cesnak, papriku a paradajky nakrájame nadrobno a spolu s mletým mäsom osmažíme na oleji. Pridáme paradajkové pyré, bazalku, tymian a prehrejeme.

V pol litri horúcej vody rozpustíme bujón a pridáme do zmesi. Varíme, kým sa väčšina tekutiny neodparí.

V druhej panvici prehrejeme na oleji natrhané špenátové listy a pretlačený cesnak.

Teraz začneme vrstviť lasagne do vymasteného pekáča – začneme mäsovou zmesou, pokračujeme plátkami lasagní, na ktoré príde špenátová zmes. Pokračujeme, kým nespotrebujeme všetky ingrediencie.

Vrch lasagní zasypeme natrhanou mozzarellou a dáme piecť na 35 minút do rúry.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept