Lahodné pečené mrkvy s cuketou a ryžou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Úžasne jednoduchý recept na ľahkú a zdravú večeru či obed.

Ingrediencie

  • 250 g mrkvy
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 1 lyžica masla alebo kvalitného margarínu
  • 1 lyžica medu
  • 150 g cukety
  • 60 g jarnej cibuľky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica korenie mleté z Vietnamu
  • 200 g ryže (F50F)
  • 1 vanička Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 150 g bieleho jogurtu

Príprava

Mrkvy ošúpeme a necháme na ich konci časť zeleného stonku. Zázvor ošúpeme a nasekáme.

Na panvici rozohrejeme tuk a opečieme na ňom mrkvy aj zázvor. Pridáme med a po pár minútach prilejeme pol deci vody. Varíme asi 10 minút.

Ryžu uvaríme podľa návodu na obale – keď sa voda na ryžu varí, rozpustíme v nej bujón. Medzitým nakrájame cuketu a jarnú cibuľku na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a opečieme dozlatista na panvici. Potom vmiešame do uvarenej ryže.

Pečené mrkvy servírujeme so zeleninovou ryžou a štedrou porciou jogurtu.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept