Mexické chilli s čiernymi fazuľami

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Lahodné fazuľové čili premeníte vďaka čerstvému koriandru a gréckemu jogurtu na super svieži obed či večeru.

Ingrediencie

  • 3 lyžice oleja
  • 1 červená cibuľa
  • 1 mrkva
  • Hrst nasekanej čerstvej koriandra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 paprika
  • 1 polievková lyžica chipotle omáčky
  • 200 g čiernych fazule (F50F)
  • 2 lyžice paradajkového pyré
  • 500 g paradajok (F50F)
  • 1 lyžica oregana drhnutého

Príprava

Na oleji opečieme cibuľu, mrkvu a stonky koriandra nakrájané nadrobno. Listy koriandra si necháme stranou.

Do panvice pridáme nasekaný cesnak, papriku nakrájanú na malé kúsky a omáčku chipotle. Smažíme pár minút.

Do zmesi vhodíme scedené fazule, nasekané paradajky a paradajkové pyré. Okoreníme oreganom, osolíme a okoreníme.

Zmes zalejeme asi 100 ml vody, prikryjeme pokrievkou a varíme 8 až 10 minút na vysokú teplotu. Ochutnáme a korením doladíme chute. Pred podávaním posypeme čerstvými lístkami koriandra.

Tip na záver : Servírujte s divokou ryžou a štedrou porciou gréckeho jogurtu.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept