Mexické chilli z hovězího masa

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 130 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Dve hodiny sa môžu zdať ako dlhá doba varenia, ale väčšinu času chilli len prebubláva na platni a vy u neho vôbec nemusíte byť.

Ingrediencie

  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 10 g zázvoru
  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 1 plechovka červenej fazule (400 g)
  • 1 plechovka čiernej fazule (400 g)
  • 5 lyžíc slnečnicového oleja
  • 1 lyžica chipotle pasty
  • 1 lyžica rasca mletá
  • 1 lyžička škorica mletá z Vietnamu
  • 1 lyžička oregano drvené z Turecka
  • 400 g paradajok nakrájaných na malé kúsky
  • 1 paprika, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón hovädzí
  • 500 ml vody

Príprava

Cibuľku nakrájame nadrobno, cesnak a zázvor prelisujeme.

Mäso nakrájame na rovnako veľké kúsky.

Oboje fazule prepláchneme a necháme odkvapkať.

Na oleji osmažíme cibuľu aj mäso do hneda. Pridáme chipotle pastu, cesnak, zázvor, rascu, škoricu, oregano a necháme rozvoňať.

K zmesi pridáme papriky, paradajky a bujón. Podlejeme vodou a varíme na miernom plameni necelé dve hodiny.

Na záver vmiešame fazuľu, ešte 15 minút varíme a môžeme podávať.

Tip na záver : Posypte petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept