Miska s vajíčkovým kari

Autor: Future 50 Food HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Vajíčková kari misa, ideálna na spracovanie varených vajíčok.

Ingrediencie

  • 8 vajíčok uvarených natvrdo
  • 200 g mrkvy
  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • 2 lyžice margarínu
  • 2 lyžice múky
  • 400 ml Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 125 ml smotany na varenie (12 %)
  • 1 lyžica Kari
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 2 lyžice sezamových semienok, restovaných (F50F)
  • Divoká ryža (tip na servírovanie) (F50F)

Príprava

Uvaríme vajcia natvrdo.

Ošúpeme mrkvy a nakrájame na tenké dlhé hranolky. Mrkvy dáme na panvicu spolu s 1 lyžicou margarínu a opekáme 5 minút a odložíme. Umyjeme špenát.

Na panvicu pridáme druhú lyžicu margarínu, opečenú mrkvu a múku. Za stáleho miešania pridáme Knorr Bujón a smotanu na varenie. Primiešame Knorr Kari.

Pridáme hrášok a špenát, zamiešame a varíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 5 minút. Medzitým raz premiešame. Ošúpeme a napolíme vajcia, pridáme ich spolu s mrkvou a sezamovými semienkami a ohrejeme ľahko v omáčke.

Môžeme servírovať s divokou ryžou.

Tip na záver : Podávajte s divokou ryžou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept