Príprava
Na veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte maslo. Pridajte na kocky nakrájanú slaninu a restujte 3 minúty na strednom ohni. Pridajte zemiaky a opekajte asi 6 minút, kým nebudú zo všetkých strán zlatisté. Potom ich dajte bokom. Použijete ich neskôr.
Do rovnakej panvice pridajte nakrájané papriky s cibuľou a opekajte cca 3 minúty, kým nezačne zelenina mäknúť.
Pridajte cesnak a opekajte, kým sa nerozvonia. Potom k zmesi pridajte mleté hovädzie mäso a restujte 5 minút, kým nebude hnedé a drobivé.
Pridajte soľ (o niečo menej ako obvykle solíte, po pridaní bujónu sa jedlo tiež ľahko osolí), korenie, papriku a talianske korenie. Vmiešajte paradajkový pretlak.
K zelenine vráťte zemiaky, zmes zamiešajte, podlejte vodou, prikryte pokrievkou a poduste 10 minút. Ak sa voda vyvarí a zemiaky budú ešte tvrdé, prilejte ešte 100 ml vody a varte bez pokrievky až do zmäknutia. V hotovej zmesi by nemala byť žiadna voda navyše.
Na záver do zmesi vmiešajte Knorr Bohatý bujón hovädzí, aby ste zvýraznili chuť hovädzieho mäsa a prepojili chuť všetkých ingrediencií.
Na hotovú zmes nastrúhajte cheddar a ešte na 3 minúty prikryte pokrievkou. Syr tak krásne zmäkne. Takto pripravené mäso na panvici je po ozdobení nasekanou petržlenovou vňaťou pripravené na podávanie.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár