Mleté hovädzie mäso na panvici so zemiakmi

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli, Páli Pikantnosť

Zemiaky, slanina, mleté hovädzie mäso a množstvo korenia – to je základ tejto rýchlej panvice. Výsledok je chutné a sýte jedlo, ktoré bude chutiť celej rodine.

Ingrediencie

  • 20 g masla
  • 100 g slaniny
  • 600 g olúpaných zemiakov nakrájaných na kocky
  • 1 cibuľa nasekaná najemno
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate, nasekanej nadrobno
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • 2 papriky, nakrájané na prúžky
  • 500 g hovädzieho mletého mäsa
  • soľ a korenie
  • 2 lyžičky sladkej mletej papriky
  • 3 lyžičky talianskeho korenia
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 Knorr Bohatý bujón hovädzí
  • 200 ml vody
  • 100 g nastrúhaného cheddaru

Príprava

Na veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte maslo. Pridajte na kocky nakrájanú slaninu a restujte 3 minúty na strednom ohni. Pridajte zemiaky a opekajte asi 6 minút, kým nebudú zo všetkých strán zlatisté. Potom ich dajte bokom. Použijete ich neskôr.

Do rovnakej panvice pridajte nakrájané papriky s cibuľou a opekajte cca 3 minúty, kým nezačne zelenina mäknúť.

Pridajte cesnak a opekajte, kým sa nerozvonia. Potom k zmesi pridajte mleté hovädzie mäso a restujte 5 minút, kým nebude hnedé a drobivé.

Pridajte soľ (o niečo menej ako obvykle solíte, po pridaní bujónu sa jedlo tiež ľahko osolí), korenie, papriku a talianske korenie. Vmiešajte paradajkový pretlak.

K zelenine vráťte zemiaky, zmes zamiešajte, podlejte vodou, prikryte pokrievkou a poduste 10 minút. Ak sa voda vyvarí a zemiaky budú ešte tvrdé, prilejte ešte 100 ml vody a varte bez pokrievky až do zmäknutia. V hotovej zmesi by nemala byť žiadna voda navyše.

Na záver do zmesi vmiešajte Knorr Bohatý bujón hovädzí, aby ste zvýraznili chuť hovädzieho mäsa a prepojili chuť všetkých ingrediencií.

Na hotovú zmes nastrúhajte cheddar a ešte na 3 minúty prikryte pokrievkou. Syr tak krásne zmäkne. Takto pripravené mäso na panvici je po ozdobení nasekanou petržlenovou vňaťou pripravené na podávanie.

Tip na záver : Cesnak vždy opekajte len chvíľku, kým sa nerozvonia, pri dlhšom opekaní by vám zhorkol.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept