Mrkvovo-rajčatová krémová polievka so smotanou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 15 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

V tejto zeleninovej polievke dominuje mrkva a paradajky, ktoré dopĺňa cuketa, cesnak a smotana. Servírujte ju s opečenou quinoou, amarantom a čiernou ryžou a užite si túto netradičnú chuť.

Ingrediencie

  • 6 mrkví
  • 1 menší cuketa
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 200 ml smetany na vaření
  • Olivový olej

Príprava

Najprv si pripravíme zeleninu – očistíme ju, ak je nutné, aj ošúpeme, a nakrájame na menšie kocky.

Na oleji speníme cibuľku nakrájanú nadrobno a po chvíli pridáme prelisovaný cesnak a kúsky zeleniny. Chvíľku opečieme, dávame však pozor, aby sme nespálili cesnak (zhorkol by).

Zalejeme litrom vody, privedieme do varu a v polievke rozpustíme bujón.

Varíme ďalších 15 minút, kým nie je zelenina mäkká.

Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a vmiešame do nej smotanu. Servírujeme ozdobenú opečenou zmesou amarantu, quinoy a čiernej ryže.

Ingrediencie Na ozdobu

  • 20 g amaranthu (F50F)
  • 20 g černé rýže
  • 20 g quinoy (F50F)

Príprava Na ozdobu

Na rozpálenú panvicu pridáme zmes amarantu, quinoi a čiernej ryže a miešame 3-4 minúty.

Zmes sa opečie a mala by ľahko „pukať“, podobne ako popcorn. Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept