Muffiny so šošovicou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
12 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tieto muffiny sú vďaka šošovici natoľko výživné, že poslúžia aj ako ľahší obed či večera

Ingrediencie

  • 300 g kuskusu
  • 100 g červenej šošovice (uvarenej)
  • 200 g špenátu (F50F)
  • 100 g paradajok
  • 600 g kyslých jabĺk
  • 3 lyžice Korenie Zelenina s koriandrom a čiernym korením
  • 2 citróny
  • 600 g mrkvy
  • 150 g cícerovej múky
  • 100 g tekvicových semienok

Príprava

Kuskus pripravíme podľa návodu na obale. Dáme radšej o trochu vody menej – chceme, aby bol sypký.

Špenát sparíme horúcou vodou, vytlačíme prebytočnú tekutinu a nasekáme nadrobno. Zmiešame s paradajkami, kôrou a šťavou z citrónov. Pridáme tiež nastrúhané mrkvy s jablkami.

Zeleninovú zmes vložíme do veľkej misy a pridáme kuskus, šošovicu, tekvicové semienka, korenie a cícerovú múku. Zmiešame a vytvoríme si tak cesto na muffiny.

Muffiny pečieme vo vymastených formičkách na 180°C po dobu asi 30 minút.

Tip na záver : Podávame s dipom z bieleho jogurtu a obľúbených byliniek.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept