Námornícky Labskaus (vegetariánska verzia)

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Labskaus je tradičné jedlo námorníkov zo severnej Európy. Prečo taký exotický názov? „Labs kausis“ totiž znamená chutné jedlo z kotlíka. Pripravuje sa z zemiakov, cvikly a uhoriek. Podáva sa ako miestna špecialita v Hamburgu a ďalších nemeckých prístavoch. Tradične sa pripravuje z hovädzieho mäsa, my pre vás máme ale vege verziu bez mäsa.

Ingrediencie

  • 800 g zemiakov
  • 250 g varenej červenej repy
  • 250 g kyslých uhoriek
  • 1 malé červené jablko
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice margarínu
  • Korenie
  • 4 vajcia
  • 1 lyžica pražených sezamových semienok (F50F)

Príprava

Brambory olúpeme, nakrájame na kúsky a varíme vo vriacej vode cca 20 minút. Polovicu červenej repy a uhorky nakrájame na malé kocky. Jablko umyjeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocky.

Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Opečieme na lyžici margarínu, kým nezosklovatie.

Zemiaky scedíme, pridáme 4 lyžice nálevu z uhoriek a 4 lyžice vody z červenej repy. Rozmačkáme šťuchadlom na zemiaky.

Vmiešame najemno nakrájanú červenú repu, kyslé uhorky, jablko a cibuľu. Dochutíme korením podľa chuti.

Na zvyšnom margaríne pripravíme volské oká.

Labskaus servírujeme s volským okom, sezamovými semienkami a zvyšnou červenou repou a kyslými uhorkami, ktoré nakrájame na menšie kúsky.

Tip na záver : Môžeme podávať s majonézou Hellmann's.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept