Príprava
Brambory olúpeme, nakrájame na kúsky a varíme vo vriacej vode cca 20 minút. Polovicu červenej repy a uhorky nakrájame na malé kocky. Jablko umyjeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocky.
Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Opečieme na lyžici margarínu, kým nezosklovatie.
Zemiaky scedíme, pridáme 4 lyžice nálevu z uhoriek a 4 lyžice vody z červenej repy. Rozmačkáme šťuchadlom na zemiaky.
Vmiešame najemno nakrájanú červenú repu, kyslé uhorky, jablko a cibuľu. Dochutíme korením podľa chuti.
Na zvyšnom margaríne pripravíme volské oká.
Labskaus servírujeme s volským okom, sezamovými semienkami a zvyšnou červenou repou a kyslými uhorkami, ktoré nakrájame na menšie kúsky.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár