Orientálny dip Muhammara z šošovice (vegánsky)

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
6 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Muhammara, alebo Adžika, je korenený dip z vlašských orechov, červenej papriky, melasy z granátového jablka a strúhanky. Je typický pre Sýriu a Turecko. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť jednu z jeho verzií.

Ingrediencie

  • 80 g cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g červenej šošovice (F50F)
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 100 g cherry paradajok
  • 500 ml vody
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 limetka
  • 80 g vlašských orechov
  • Olivový olej

Príprava

Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľu nakrájanú na drobno, kocky papriky a drvený cesnak.

Pridáme údenú papriku, rascu, kúsky paradajok a pol litra vody. Privedieme k varu a v zmesi rozpustíme bujón. Potom do nej pridáme šošovicu a pod pokrievkou necháme prebublávať, kým nie je šošovica al dente.

Zmes necháme trochu vychladnúť a potom spolu so šťavou a kôrou z limetky rozmixujeme dohladka. Ochutnáme a prípadne dochutíme korením.

Šošovicový dip servírujeme pokvapkaný olivovým olejom a posypaný nasekanými vlašskými orechmi.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept