Pappardelle s brokolicou a orechmi

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Rýchla večera plná zeleniny, ktorá ale zasýti? Cestoviny! Kombinácia húb maitake, brokolice a orechov je skvelá.

Ingrediencie

  • 400 g cestovín pappardelle
  • 40 g rastlinného oleja
  • 200 g maitake húb (F50F)
  • 10 g cesnaku
  • 80 g šalotky
  • 3 g tymianu
  • 1/2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 150 g špenátu (F50F)
  • 150g brokolice (F50F)
  • 250 g zeleného špargle
  • 1 limetka
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 80 g vlašských orechov (F50F)

Príprava

Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale. Medzitým rozohrejeme olej vo veľkej panvici a osmažíme kúsky húb maitake. Pridáme prelisovaný cesnak, šalotku nakrájanú nahrubo a nasekaný tymian. Opekáme dozlatista.

Do panvice pridáme deci vody z cestovín a bujón. Necháme rozpustiť a pridáme malé kúsky brokolice a špenát. Krátko povaríme, kým nie je brokolica na skus.

Do panvice primiešame hotové cestoviny, prúžky špargle (ktoré vytvoríme pomocou škrabky), šťavu a kôru z limetky a premiešame.

Cestoviny servírujeme so strúhaným parmezánom a posypané vlašskými orechmi, ktoré sme nahrubo rozdrvili.

Tip na záver : Tento recept skvele chutí aj s kapustou namiesto brokolice.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept