Príprava
Vo veľkej panvici rozohrejte 1 PL olivového oleja a kuracie mäso opečte dozlatista. Stehná opečieme z oboch strán tak, aby sa koža zatiahla, Najprv vrchnú časť s kožou
Opečené mäso vyberieme a odstránime.
Potom pridáme olej a opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista. K osmaženej cibuli pridajte cesnak a smažte, kým nezmäkne.
Pridáme nakrájanú papriku a krátko opečieme.
Pridáme korenie (rascu, mleté korenie, chilli) a necháme zohrievať, kým sa korenie nerozvonia. Zmes korenín dlhšie neprestávajte dusiť, aby nezhorkla
pridajte drvené paradajky a bohatý kurací vývar Knorr. Zmes dôkladne premiešajte. Zmes zalejte vodou (max. 500 ml).
Mäso vráťte do zmesi, tentoraz kožou nahor, osoľte a okoreňte. Znížte teplotu a prikryte pokrievkou. Varte na miernom ohni, kým zeleninová zmes nezhustne (približne 15 minút). Na vedľajšom sporáku si pripravte ryžu podľa návodu na obale.
Ak chcete, môžete do hotovej zmesi pridať viac soli a korenia.
Ozdobte čerstvým koriandrom a podávajte s limetkou a ryžou.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár