Paradajkovo-batátový krém

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Batáty, alebo sladké zemiaky majú oproti zemiakom sladšiu chuť, čo oceňujú najmä deti. Takéto batátové hranolky sú príjemnou alternatívou k tým zemiakovým. Rovnako tak batátová kaša. My pre vás ale máme recept na polievku. Tento batátový krém kombinuje batáty, kokosové mlieko a rôzne druhy korenia. Výsledkom je sladko-štipľavá polievka, ktorá vás spoľahlivo zasýti a zahreje.

Ingrediencie

  • 400 g batátov (nakrájaných na 2cm kocky)
  • 2 lyžice oleja
  • 2 cibule, jemne nasekané
  • 80 g mrkvy nakrájané na 1 cm kocky
  • 1 lyžica mletého cesnaku
  • 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 čerstvá chilli paprička zbavená semienok a nakrájaná nadrobno (alebo 2 lyžice sušené Knorr Chilli z Indie)
  • 1 lyžička rasce (rasca mletá)
  • 0,5 l vody
  • 300 ml kokosového mlieka
  • 2 vaničky Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 200 g paradajok nakrájaných na 1 cm kocky

Príprava

Predhrejeme rúru na 200 stupňov. Zmiešame batáty nakrájané na kocky s olejom a pečieme pol hodiny, kým nie sú zlato-hnedé.

V hrnci osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu – trvá to asi dve minúty. Pridáme mletý cesnak, zázvor, chilli a rascu a necháme asi minútu rozvoňať.

Do hrnca pridáme opečené batáty, kúsky paradajok, vodu a kokosové mlieko. Vmiešame bujóny Knorr a privedieme k varu. Varíme desať minút.

Polievku rozmixujeme a dozdobíme jogurtom, tekvicovými semienkami a koriandrom a podávame s limetkovým klinom.

Ingrediencie Na servírovanie

  • 250 ml grécky jogurt
  • 50 g tekvicových semienok
  • Koriander
  • Limetka, nakrájaná na štvrtiny

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept