Pastiersky koláč – batátovo-fazuľový

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 80 minút Doba prípravy
Střední Obtiažnosť
3 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Pastiersky koláč sa klasicky pripravuje s mletým mäsom, my sme pre vás ale vymysleli vegetariánsku variáciu na túto chutnú anglickú klasiku. Pozrite sa, ako na pastiersky koláč s batátmi a fazuľou.

Ingrediencie

  • 600g batátov
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 - 2 lyžice olivového oleja
  • 1 1/2 lyžičky údenej sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej rasce
  • 150g húb
  • 400g čiernych fazule
  • 400g červených fazule (z plechovky)
  • 400 g krájaných paradajok (z plechovky)
  • 1 lyžica paradajkového pyré
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový

Príprava

Batáty ošúpeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme domäkka. Trvá to asi 25 minút.

Na olivovom oleji osmažíme cibuľu nakrájanú nadrobno a prelisovaný cesnak. Do zmesi pridáme korenie a rascu a necháme rozvoňať. Nakoniec do panvice prihodíme aj nadrobno pokrájané huby.

Do panvice pridáme tiež čierne a červené fazule (buď prepláchnuté z plechovky, alebo uvarené domäkka), paradajky a paradajkové pyré. V zmesi prevaríme bujón.

Uvarené batáty rozmixujeme dohladka.

Do zapekacej misy vrstvíme fazuľovú zmes a rozmixované batáty. Zapekám 20 až 25 minút pri 180 stupňoch, kým nie je povrch chrumkavý.

Tip na záver : Servírujeme so šalátom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept