Pečená zelenina s vajcami

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Zelenina je zdravá, zasýti a dodá nám množstvo vitamínov. A ako si ju pripraviť ľahko a rýchlo? No predsa v rúre! Nie je nič ľahšie ako zeleninu nakrájať, hodiť na plech alebo do pekáča a nechať rúru urobiť všetku prácu za vás. Táto báječná pečená zelenina je doplnená o upečené vajíčka, ktoré pokrmu dodajú bielkoviny a urobia z neho plnohodnotný obed alebo večeru.

Ingrediencie

  • 300 g zemiakov
  • 200 g koreňovej petržlenovej vňate (F50F)
  • 250 g ružičkového kelu
  • 250 g červenej repy
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón
  • 4 lyžice oleja
  • Korenie
  • 4 vajcia

Príprava

Zemiaky a petržlenovú vňať ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Ružičkový kel očistíme a rozpolíme. Červenú repu ošúpeme (nasaďte si jednorazové rukavice) a nakrájame na mesiačiky.

V miske zmiešame olej, dve lyžice vody a bujón. Okoreníme, osolíme a touto marinádou potrieme zeleninu. Najlepšie tak, že vo väčšej mise ňou zeleninu zalejeme a rukami poriadne premiešame. Čím lepšie sa zelenina zmesou obalí, tým rýchlejšie a rovnomernejšie sa upečie.

Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie v predhriatej rúre na 200°C 30 minút. Následne plech vyberieme a na zeleninu vyklepneme vajíčka. Tie dopečieme ďalších päť minút. Servírujeme.

Tip na záver : Podávame s tatárskou omáčkou Hellmann's.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept