Pečené baklažány plnené jogurtovým dipom a koreneným maslom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Klasické pečené baklažány asi poznáte – kedy polky baklažánov vydlabete, naplníte mäsovou alebo zeleninovou zmesou a zapečiete. Tieto pečené baklažány sú ale iné. Pečieme ich vcelku a potom ich naplníme cesnakovo-jogurtovým dipom a prelejeme pikantným maslom s harissou. Namiesto klasického syra ich potom dochutíme čerstvým koriandrom a sezamovými semienkami.

Ingrediencie

  • 4 lilky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 75 g masla
  • 6 lyžíc gréckeho jogurtu
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 lyžica harissy
  • 1 lyžica sezamových semienok (F50F)
  • Koriander
  • 2 lyžice olivového oleja

Príprava

Rúru predhrejeme na 200°C. Baklažány párkrát popicháme, potrieme olivovým olejom a dáme na plech. Pečieme asi 40-45 minút alebo dokým nezmäknú.

Na panvici rozohrejeme maslo a v ňom rozpustíme bujón a harissu. Prehrejeme.

Vedľa si zmiešame jogurt s prelisovaným cesnakom.

Upečené baklažány pozdĺžne rozpolíme, osolíme a okoreníme. Polovice naplníme jogurtovou zmesou a prelejeme okoreneným maslom.

Baklažány podávame posypané sezamovými semienkami a nasekaným koriandrom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept