Pečené cuketové kvety plnené ricottou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Plody cukety používame v kuchyni bežne, ale kvety sú skôr rarita. Pritom sú chuťovo moc dobré, a keď sa dobre pripravia, tak aj krásne chrumkavé. Dnešný recept vám ukáže, ako si pripraviť pečené cuketové kvety s ricottovou náplňou.

Ingrediencie

  • 12 kvetov cukety (F50F)
  • 40 g syra ricotta
  • 2 cukety
  • 1 zemiak
  • 60 g cherry paradajok (F50F)
  • 20 g čiernych olív
  • 6 listov bazalky
  • 1 cibuľa
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 30 g parmezánu

Príprava

Bramboru ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka.

Cuketu nakrájame na malé kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na oleji speníme cibuľku a potom k nej prihodíme cuketu. Po chvíli pridáme zemiaky a bujón. Varíme päť minút.

Zmes necháme trochu vychladnúť, okoreníme ju a zmiešame ju s ricottou.

Kvety cukety opatrne umyjeme a odstránime piestiky. Osušíme ich. Kvety naplníme ricottovou zmesou asi do troch štvrtín.

Naplnené cukety posypeme parmezánom a dáme zapiecť na päť minút na 180 stupňov.

Medzitým krátko osmažíme polovice cherry paradajok a polovice olív. Upečené kvety olív servírujeme s paradajkovo-olivovou salsou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept