Pečené zemiaky s vegánskym jogurtovým dipom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 60 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Pečené zemiaky sú skvelé nielen v lete na grilovanie, ale aj kedykoľvek inokedy a napríklad aj samotné. Tieto zemiaky sú plnené zeleninou a dipom zo sójového jogurtu a vegánskej majonézy, takže sú vhodné aj pre stravníkov na čisto rastlinnej strave. Ale kto chce, môže ich pokojne naplniť klasickým bielym jogurtom a majonézou.

Ingrediencie

  • 4 veľké zemiaky
  • 1 žltá paprika
  • 100 g cherry paradajok (F50F)
  • 2 jarné cibuľky
  • 250 g sójového jogurtu
  • 150 g Hellmann's vegan majonézy
  • Sušené bylinky podľa chuti
  • Korenie

Príprava

Brambory omyjeme a niekoľkokrát prepichneme vidličkou. Jednotlivé zemiaky pevne zabalíme do alobalu a dáme na plech. Pečieme v predhriatej rúre na 225°C zhruba 50 minút.

Medzitým očistíme žlté papriky a nakrájame ich na kúsky. Paradajky umyjeme a rozpolíme. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska.

Sójový jogurt a majonézu zmiešame so sušenými bylinkami. Vmiešame polovicu krúžkov jarnej cibuľky. Okoreníme korením.

Zemiaky vyberieme z alobalu, rozlomíme a podávame plnené dipom, paprikou, paradajkami a krúžkami jarnej cibuľky.

Tip na záver : Dobu prípravy možno aj skrátiť: zemiaky uvaríme vo vriacej vode 20 minút, potom zakápneme trochou olivového oleja a dopečieme v rúre na 220 °C asi 10 minút.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept