Pečený karfiol so zeleninou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Karfiol a silná omáčka z vývaru sú dve hlavné suroviny v tomto recepte. Kúzlo dotvorí ďalšia zelenina a cícer a tiež zapečenie v rúre. Pečený karfiol podávajte pokojne ako ľahší obed alebo večeru, vďaka cíceru vás zasýti.

Ingrediencie

  • 1 květák
  • 1 červená paprika
  • 1 malá červená cibule
  • 1 batát (F50F)
  • 1 plechovka cíceru
  • 300 ml hovädzieho vývaru (alebo 1 vanička Knorr Bohatý bujón hovädzí)
  • 2 lyžice masla
  • 3 lyžice múky

Príprava

Karfiol očistíme a umyjeme, opatrne odstránime stopku, aby hlavička karfiolu zostala v jednom kuse. Privedieme dostatok vody do varu a karfiol v nej varíme 5 minút. Scedíme.

Červené papriky umyjeme, zbavíme semienok a nakrájame na prúžky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Batáty ošúpeme a nakrájame na cca 1 cm kocky.

Všetko vložíme do zapekacej misy. Doprostred položíme karfiol. Okolo karfiolu naaranžujeme cícer, ktorý sme scedili.

Na masle opražíme múku a pomaly prilievame vývar (alebo bujón rozpustený v 0,3l vriacej vody). Miešame, kým nemáme hladkú hutnú omáčku.

Omáčkou prelejeme karfiol a pečieme 35 minút v predhriatej rúre na 200°C.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept