Príprava
Karfiol očistíme a umyjeme, opatrne odstránime stopku, aby hlavička karfiolu zostala v jednom kuse. Privedieme dostatok vody do varu a karfiol v nej varíme 5 minút. Scedíme.
Červené papriky umyjeme, zbavíme semienok a nakrájame na prúžky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Batáty ošúpeme a nakrájame na cca 1 cm kocky.
Všetko vložíme do zapekacej misy. Doprostred položíme karfiol. Okolo karfiolu naaranžujeme cícer, ktorý sme scedili.
Na masle opražíme múku a pomaly prilievame vývar (alebo bujón rozpustený v 0,3l vriacej vody). Miešame, kým nemáme hladkú hutnú omáčku.
Omáčkou prelejeme karfiol a pečieme 35 minút v predhriatej rúre na 200°C.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár