Penne s tuniakom, čiernymi olivami a paradajkami

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Omáčka z tuniaka z konzervy, cherry paradajok a olív je plná chuti stredomoria. Odporúčame k nej cestoviny typu penne, ale pokojne ju servírujte so špagetami.

Ingrediencie

  • 320 g cestovín penne
  • 80 g tuniaka v oleji
  • 20 g čiernych olív
  • 80 g cherry paradajok (F50F)
  • 8 lístkov bazalky
  • 1 cibuľa
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový

Príprava

Rajčata umyjeme a rozpolíme. Čierne olivy rozpolíme. Cibuľku ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Na troche oleja opečieme cibuľku, kým nezosklovatie. Prihodíme k nej rajčiny a opekáme. Po ďalších 4 minútach prihodíme olivy, pohár vody a bujón.

Zmes necháme dve minúty dusiť a potom pridáme tuniaka, ktorého sme zliali, a bazalku. Osolíme a dáme bokom.

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme ich a prihodíme k omáčke do panvice. Minútku spoločne prehrejeme a servírujeme.

Tip na záver : Cestoviny môžeme posypať obľúbeným syrom – napríklad parmezánom alebo grana padano.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept