Pikantná zeleninová polievka so šošovicou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 50 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Táto polievka poslúži vďaka šošovici aj ako výdatná večera.

Ingrediencie

  • 4 lyžice oleja
  • 3 červené chilli papričky, jemne nasekané
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička rasce drvenej
  • 240 g cibule
  • 200 g mrkvy
  • 100 g póru
  • 200 g zeleru
  • 100 g červenej šošovice (F50F)
  • 1 l vody
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 2 bobkové listy z Turecka
  • 200 g brokolice
  • 100 g listového špenátu (F50F)
  • Šťava z citrónu
  • 4 lyžice gréckeho jogurtu

Príprava

Na oleji osmažíme chilli a cesnak a po minúte pridáme rascu. Necháme rozvoňať.

Do zmesi prilejeme vodu a privedieme ju k varu. Necháme v nej rozpustiť bujóny a potom vsypeme šošovicu a všetku zeleninu okrem brokolice a špenátu nakrájanú na malé kocky.

Pridáme bobkový list a polievku varíme, kým nie je šošovica al dente.

Na záver pridáme blanšírované (sparené a následne ochladené studenou vodou) ružičky brokolice a špenátové listy. Polievku prehrejeme.

Podávame s citrónovou šťavou a gréckym jogurtom.

Tip na záver : Vymeňte garam masalu za thajské kari a máte ďalšiu verziu polievky.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept