Pikantné kokosové kari s paradajkami a špenátom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
Páli Pikantnosť

Tento recept kombinuje kokosové mlieko, paradajky a špenát. Výsledkom je perfektne vyvážené kari, ktoré môžete podávať ako ľahší obed alebo ako skvelú večeru.

Ingrediencie

  • 200 g divokej ryže uvarenej (F50F)
  • 1 kg čerstvého špenátu
  • 1 cibuľa
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • 1 lyžica korenia chilli z Indie
  • 500 g žltých cherry paradajok (F50F)
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1,5 lyžice ľahkej zmesi na zahustenie bez lepku
  • 1,5 lyžice vody
  • 100 g kešu orechov
  • Trochu strúhaného kokosu

Príprava

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Do velké pánve nalijeme vodu a sůl a přivedeme k varu. Pak do ní vložíme omyté listy špenátu. Necháme zavadnout, pak prolijeme studenou vodu a vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu.

V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli a česnek nakrájené nadrobno. Přidáme chilli, rajčata a kokosové mléko. Přidáme Knorr hotovou hustou směs a vaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne.

Do omáčky opatrně vmícháme špenát a servírujeme s rýží, strouhaným kokosem a kešu ořechy.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept