Pizza srdce

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
2 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Láska prechádza žalúdkom!

Ingrediencie

  • 200g múky
  • Štipka soli
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka paradajok (400 g)
  • 1 1 ⁄ 2 lyžice zmesi paradajky s cesnakom
  • 1⁄2 lyžičky cukru
  • Korenie
  • 250 g paradajok (F50F)
  • 1 mozzarella
  • Čerstvá bazalka

Príprava

Múku, soľ, droždie a lyžicu oleja rozmiešame v 100 ml vody. Vymiesime cesto a necháme ho 30-45 minút kysnúť.

Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Pridáme rajčiny, korenie a cukor a necháme 20 minút prebublávať na miernom plameni. Omáčku dochutíme soľou a korením a necháme vychladnúť.

Cesto vypracujeme rukami a rozdelíme na dve polovice. Tie vyvaľkáme do tenkých placiek a potom z nich vytvoríme srdce. To položíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Na srdce rozotrieme rajčinovú omáčku a poukladáme plátky rajčín a mozarelly. Pečieme na 220°C po dobu 15-18 minút. Ozdobíme bazalkou a podávame.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept