Príprava
⅔ bujónu rozmiešame v 250ml horúcej vody a necháme vychladnúť, aby tekutina bola vlažná. Zmiešame múky s droždím, zeleninovým bujónom a olivovým olejom. Vypracujeme cesto a zakryté ho necháme 45 minút odpočinúť.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej ploche na 1 cm hrubý plát a nakrájame na prúžky široké 1 cm. Prúžky jemne povaľkáme, aby sa zakulatili a presunieme na plech vyložený papierom na pečenie.
Zvyšný bujón rozmiešame v 100 ml horúcej vody a zmesou pokvapkáme grissini. Posypeme sezamom a pečieme 15-18 minút na 200°C (v teplovzdušnej rúre postačí teplota 180°C). Po upečení necháme grissini vychladnúť na drôtenej mriežke.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár