Pohánkové grissini

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 90 minút Doba prípravy
Střední Obtiažnosť
10 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Grissini je druh pečiva vyrobeného z pšeničnej múky. Ide o chlebové tyčinky, ktoré pochádzajú z Talianska - sú symbolom piemontskej kuchyne, predovšetkým teda mesta Turín. Grissini sú perfektné k vínu, len tak k televízii a alebo napríklad aj na dlhú cestu autom. :)

Ingrediencie

  • 150g pohánková múka
  • 350g špaldová múka
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón Zeleninový
  • 4 lyžičky sezamu

Príprava

⅔ bujónu rozmiešame v 250ml horúcej vody a necháme vychladnúť, aby tekutina bola vlažná. Zmiešame múky s droždím, zeleninovým bujónom a olivovým olejom. Vypracujeme cesto a zakryté ho necháme 45 minút odpočinúť.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej ploche na 1 cm hrubý plát a nakrájame na prúžky široké 1 cm. Prúžky jemne povaľkáme, aby sa zakulatili a presunieme na plech vyložený papierom na pečenie.

Zvyšný bujón rozmiešame v 100 ml horúcej vody a zmesou pokvapkáme grissini. Posypeme sezamom a pečieme 15-18 minút na 200°C (v teplovzdušnej rúre postačí teplota 180°C). Po upečení necháme grissini vychladnúť na drôtenej mriežke.

Tip na záver : Podávame s avokádovým dipom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept