Pohánkové rizoto s rukolovým pestom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Pohánková verzia klasického rizota je ľahká, dobre stráviteľná a plná živín. Parádny zdravý obed alebo večera.

Ingrediencie

  • 300 g pohanky (F50F)
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • 1 liter vývaru alebo vody
  • 100 g hrášku
  • 40 g rukoly
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 30 g parmezánu

Príprava

Pesto pripravíme tak, že v mixéri umixujeme uvarený hrášok, rukolu a olivový olej. V prípade potreby zriedime vývarom alebo vodou.

Cibuľu nakrájame nadrobno. Opečieme ju na oleji dozlatista. Pridáme pohánku a krátko osmažíme. Potom prilejeme víno a necháme ho odpariť.

Postupne pridávame vývar, ktorý sme si pripravili rozmiešaním bujónu v 500 ml horúcej vody, kým nie je pohánka mäkká (15 až 20 minút). Osolíme a okoreníme

Akonáhle je pohánkové rizoto hotové, vmiešame doň rukolové pesto a servírujeme posypané parmezánom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept