Pohánkový quiche s hubami

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 75 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
6 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tento recept vyžaduje na prípravu najmenej hodinu vášho času – výsledok ale stojí za to!

Ingrediencie

  • 100 g pohánkovej múky
  • 150 g špaldovej múky
  • Štipka jódovanej soli
  • 100 g margarínu
  • 3 vajcia
  • 200 g póru
  • 250 g húb (šampiňóny, hliva, hríby,...)
  • 1 červená paprika
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 125 ml 15% smotany na varenie
  • 1 lyžička rasce drvenej

Príprava

Obe múky, jodizovanú soľ, margarín, 1 vajce a 2 lyžice studenej vody zmiešame a zo zmesi vymiesime cesto.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do veľkého kruhu. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a cesto do nej vtlačíme tak, aby nám vznikli dvojcentimetrové okraje. Poprepichujeme vidličkou a dáme na pol hodiny do chladu.

Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Huby a papriku nakrájame nadrobno. Všetko osmažíme na oleji po dobu asi 5 minút.

Tortovú formu s cestom vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme 15 minút na spodnom rošte.

V smotane rozmiešame dve vajcia a rascu.

Na predpečený korpus navrstvíme osmaženú zeleninu, zalejeme smotanovou zmesou a pečieme ďalšiu pol hodinu. Necháme vychladnúť a servírujeme.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept