Polievka z červenej kapusty

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Táto polievka je taká dobrá, lacná a zdravá, že keď ju raz vyskúšate, budete ju robiť pravidelne. Kapustová polievka sa väčšinou robí z kyslej kapusty a má svoju typickú kyslú chuť – ak ale použijete čerstvú kapustu ako v tomto recepte, čaká vás príjemne sladkastá polievka, ktorá bude chutiť aj deťom. Nebojte sa vymeniť ovsenú smotanu v recepte za klasickú smotanu, alebo dokonca šľahačku. S kúskom pečiva ide potom o sýty obed alebo večeru plnú vitamínov.

Ingrediencie

  • 400 g červenej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 150 ml pomarančovej šťavy
  • 1 vanička Knorr bohatý bujón Zeleninový
  • 50ml ovsenej smotany na varenie

Príprava

Nakrájame červenú kapustu na jemné prúžky, cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno.

Opečieme kapustu a cibuľu na oleji na miernom plameni po dobu asi 5 minút.

Pridáme pomarančovú šťavu, 500 ml vody a Knorr bujón. Varíme na miernom plameni pol hodiny.

Polievku rozmixujeme a vmiešame ovsenú smotanu.

Tip na záver : Ozdobte ovsenou smotanou a opečenými kockami chleba

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept

Stačí se přihlásit a my vám hned pošleme do schránky kuchařku a jídelníček přímo pro vás!