Portobello sendvič

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Nenáročné Obtiažnosť
Nepáli Pikantnosť

Vegetariánsky sendvič bez mäsa, za to s veľkou porciou chuti! Ak ste ešte neskúšali do sendviča pridať portobello šampiňóny, teraz je čas to napraviť. Spoločne s karamelizovanou cibuľkou, kyslou uhorkou, syrom a tatárskou omáčkou Hellmann's ide o neuveriteľnú explóziu chutí!

Ingrediencie

  • 4 plátky kváskového chleba
  • 2 veľké šampiňóny portobello
  • 1 červená cibuľa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ, cukor a korenie podľa chuti
  • 60 g strúhaného syra ementál
  • 4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
  • kyslé uhorky

Príprava

Najprv rozohrejte stredne veľkú panvicu na stredne veľkom ohni.

Na panvicu pridajte na tenké plátky nakrájanú cibuľu, zalejte ju trochou vody a duste pod pokrievkou, kým nezosklovatí. Potom cibuľu odkryte a nechajte vodu odpariť. Pridajte olej a cibuľu pomaly smažte do tmavo zlatej farby, čo bude trvať ešte asi 20 minút. Nakoniec cibuľu osoľte, posypte cukrom a čiernym korením.

Keď cibuľa skaramelizuje, pokračujte v príprave a nakrájajte portobello na hrubšie plátky. Vymažte ich na strednom plameni asi 5-7 minút alebo kým nezmäknú a nezhnednú. Dochuťte soľou a korením. Nakoniec pridajte nastrúhaný syr, aby sa okolo húb rozpustil.

Každý plátok chleba potrite z jednej strany dostatočným množstvom tatárskej omáčky. Chlieb rovnomerne obložte nakrájanými uhorkami, osmaženými šampiňónmi portobello a syrom. Na každý sendvič pridajte porciu karamelizovanej cibule a trochu rukolového šalátu.

Ak chcete, môžete ešte sendviče opiecť zvonku dozlatista.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept