Príprava
Z múky, margarínu, jedného vajca, dvoch lyžíc vody a štipky soli vytvoríme cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme tak, aby sa nám zmestilo do tortovej formy s priemerom 28 cm aj s tým, že bude mať 2 cm vysoký okraj.
Formu vyložíme papierom na pečenie a vystelieme ju cestom. Okraje zatlačíme do okraja formy. Cesto potom popicháme na dne vidličkou. Necháme 30 minút odpočinúť v chlade a potom upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Trvá to asi 15 minút.
Pak choi umyjeme a stonky nakrájame na kúsky veľké 1,5 cm. Listy nakrájame na väčšie kusy. Cibuľu nakrájame na polkolieska. Cibuľu aj stonky pak choi osmažíme na oleji. Na záver pridáme aj listy.
Kyslú smotanu zmiešame s dvoma vajcami a pár lyžicami rozpusteného bujónu. Na cesto rozprestrieme opečenú zeleninu, naň smotanový krém a uhladíme.
Figy pokrájame na štvrtiny a posadíme ich na quiche. Pridáme rozdrobený kozí syr a celý quiche dáme piecť na 35-40 minút pri 200°C.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár