Quinoa bowl s kešu orieškami

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Střední Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Quinoa a oriešky sa k sebe perfektne hodia. Skúste to tiež!

Ingrediencie

  • 400 g quinoy
  • 1 maslová tekvica, nakrájaná na 3 cm kúsky
  • 1 paprika, nakrájaná na 3 cm kúsky
  • 1 mrkva, nakrájaná na kúsky 3 cm
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice rasca mletá
  • 80 g orechov kešu
  • 2 lyžice medu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g čiernych fazule, uvarených
  • 1 lyžica sherry octu
  • 1 lyžica pasty chipotle
  • 200 g kelu
  • 1 limetka, nakrájaná na štvrtinky
  • Koriander

Príprava

Predhrejeme rúru na 180 ° C.

Uvaríme quinou podľa pokynov na obale.

Kúsky tekvice, papriky a mrkvy zmiešame s olejom a korením a dáme piecť na 20 minút.

Kešu oriešky zmiešame s polovicou medu a štipkou soli a pečieme v rúre tri minúty dozlatista, potom otočíme a opečieme aj z druhej strany. Orechy necháme vychladnúť.

Na oleji opečieme cesnak, pridáme odkvapkané fazule, sherry ocot, zvyšok medu a pastu chipotle. Osolíme, okoreníme a dve minúty prehrejeme.

Kel varíme asi dve minúty, potom schladíme a vytlačíme z neho vodu.

Quinou rozdelíme do misiek a do každej misky pridáme fazuľovú zmes, pečenú zeleninu, kel a opečené kešu oriešky. Dozdobíme limetkou.

Tip na záver : Podávajte s koriandrom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept