Príprava
Predhrejeme rúru na 180 °C. Vo varnej kanvici si uvaríme 400 ml vody a rozmiešame v nej bujón. Quinou prepláchneme a varíme v bujóne asi 10 minút, kým nie je akurát hotová.
Pórek dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska. Z čakanky odrežeme drevnatý koniec a nakrájame ju na plátky.
Pórek a čakanku rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a dáme na desať minút do rúry. Potom k nim prihodíme kel a dáme ešte do rúry, kým nie je všetka zelenina pekne zlatistá.
Slivky rozpolíme, zbavíme kôstky a necháme chvíľku opiecť na panvici s trochou oleja a medu.
Teraz zmiešame šalát – quinou so zeleninou, scedenými fazuľami a slivkami. Pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a servírujeme.  
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár