Quinoový šalát s opečenou zeleninou a slivkami

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
2 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tenhle šalát kombinuje spoustu chutí – quinou, fazuľu, pór, čakanku, opečený chrumkavý kel a opečené slivky. Možno sa vám takýto šalát zdá šialený, ale verte, že spolu tieto chute ladia a šalát je veľmi chutný. Vďaka quinoe a fazuli je navyše dosť sýty, takže vám hravo vystačí ako obed alebo večera.

Ingrediencie

  • 240 g fazule
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 100 g červenej quinoy (F50F)
  • 2 slivky
  • 1 pór
  • 1 čakanka
  • 80 g kelu (F50F)
  • 1 lyžica medu

Príprava

Predhrejeme rúru na 180 °C. Vo varnej kanvici si uvaríme 400 ml vody a rozmiešame v nej bujón. Quinou prepláchneme a varíme v bujóne asi 10 minút, kým nie je akurát hotová.

Pórek dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska. Z čakanky odrežeme drevnatý koniec a nakrájame ju na plátky.

Pórek a čakanku rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a dáme na desať minút do rúry. Potom k nim prihodíme kel a dáme ešte do rúry, kým nie je všetka zelenina pekne zlatistá.

Slivky rozpolíme, zbavíme kôstky a necháme chvíľku opiecť na panvici s trochou oleja a medu.

Teraz zmiešame šalát – quinou so zeleninou, scedenými fazuľami a slivkami. Pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a servírujeme.  

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept