Rajská polievka s ryžou a petržlenovou vňaťou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

20 minút a pár ingrediencií, ktoré máte najskôr doma – viac na túto jednoduchú a pritom chutnú paradajkovú polievku nebudete potrebovať. A bonus? Chutí deťom aj dospelým!

Ingrediencie

  • 60 g dlhozrnnej zmesi divokej ryže (F50F)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 plechovky krájaných paradajok
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový​​
  • 2 lyžičky sušeného oregana
  • 1 lyžička cukru
  • 1⁄2 lyžičky jodizovanej soli
  • Korenie
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Príprava

Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.

V hrnci rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom cibuľu a neskôr cesnak dozlatista.

Pridáme paradajky a 500 ml vody. Privedieme k varu a v polievke rozpustíme bujón, oregano, cukor, soľ a korenie.

Prikryté varíme na miernom ohni cca 15 minút.

Polievku rozdelíme do misiek a do každej pridáme trochu ryže. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Tip na záver : Paradajkovú polievku môžeme ozdobiť štedrou porciou kyslej smotany.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept