Ricottové tortičky s paradajkovou omáčkou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Ricottové tortičky vyzerajú zložito, pritom stačí zmiešať pár ingrediencií a upiecť ich v rúre. Ricotta je srvátkový syr plný bielkovín, ktorý má málo tuku – takže tieto tortičky si môžete dopriať aj ak si strážite kalórie.

Ingrediencie

  • 300 g ricotty
  • 1 vaječný bielok
  • Olivový olej
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 cibuľa
  • 2 paradajky
  • 15 listov bazalky
  • 30g sezamových semienok (F50F)
  • 1 lyžička kukuričného škrobu (maizeny)

Príprava

V miske rozmiešame ricottu s lyžicou olivového oleja, natrhanými 5 listami bazalky, zľahka vyšľahaným bielkom a soľou. Premiešame.

Zmesou naplníme štyri menšie nádobky (prípadne použijeme košíčky na muffiny, ktorých budeme mať viac). Pečieme 15 minút na 140°C.

Teraz si pripravíme paradajkovú omáčku: cibuľku nakrájame nadrobno a speníme na oleji Prihodíme k nej štvrtinky paradajok, 6 listov bazalky a bujón. Minútku povaríme.

Omáčku buď prepasírujeme, alebo rozmixujeme. Potom ju zahustíme trochou škrobu rozmiešaného vo vode.

Ricottové tortičky podávame s omáčkou a lístkami bazalky. Na záver ich posypeme sezamovými semienkami.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept