Rýchla panvica na spôsob rizota ratatouille

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Variácia na francúzsku klasiku.

Ingrediencie

  • 1 PL olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
  • 1 baklažán nakrájaný na kocky
  • 1 cuketa nakrájaná na kocky
  • 1 červená paprika nakrájaná na kocky
  • 200 g ryže Arborio
  • 400 g drvených paradajok (z konzervy)
  • 500 ml vody
  • Knorr bohatý zeleninový vývar
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Príprava

Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak do zlatista

Pridáme nakrájaný baklažán, cuketu a papriku, osolíme, okoreníme a krátko orestujeme

Vmiešame ryžu a krátko nasucho opražíme, kým nezosklovatie.

Potom pridajte drvené paradajky, vodu, bohatý zeleninový vývar Knorr, oregano a bazalku.

Varte na miernom ohni, kým ryža nezmäkne a tekutina sa nevstrebe (asi 20 minút).

Podľa chuti dochuťte soľou a korením. Podávajte ozdobené čerstvou bazalkou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept