Rizoto s hráškom na rýchlej panvici

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
5 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tento jednoduchý recept na rizoto je takou variáciou na taliansku klasiku risotto primavera. Stačí vám pár ingrediencií a pritom získate toľko chuti!

Ingrediencie

  • 50 g masla
  • 1 väčšia šalotka, najemno nasekaná
  • soľ
  • 350 g ryže Arborio (na rizoto)
  • 1 l vody
  • 200 ml bieleho vína
  • 300 g mrazeného hrášku
  • 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • korenie
  • 50 g nastrúhaného parmezánu

Príprava

Na veľkej panvici rozpustite maslo, pridajte šalotku, jemne osoľte a zľahka smažte dosklovita. Potom k šalotke vmiešajte ryžu a opekajte ju za stáleho miešania 2 minúty.

Bokom si pripravte vodu, v ktorej rozmiešajte 1 lyžičku soli.

Ryžu zalejte vínom, zamiešajte a nechajte prebublávať, kým sa víno úplne nevstrebe. Takto pokračujte vo varení ďalej, po naberačkách pridávajte k ryži slanú vodu, kým ryža nezmäkne a nebude mať krémovú konzistenciu.

Počas varenia ryže sparťe hrášok vriacou vodou, nechajte minútu odstáť a potom vodu sceďte.

Do uvareného základu rizota vmiešajte Knorr Bohatý bujón zeleninový, sparený hrášok, korenie a ½ množstva parmezánu.

Rizoto ihneď podávajte, pred podávaním posypte zvyšným parmezánom, môžete podľa chuti pokvapkať olivovým olejom a okoreniť.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept