Príprava
Na veľkej panvici rozpustite maslo, pridajte šalotku, jemne osoľte a zľahka smažte dosklovita. Potom k šalotke vmiešajte ryžu a opekajte ju za stáleho miešania 2 minúty.
Bokom si pripravte vodu, v ktorej rozmiešajte 1 lyžičku soli.
Ryžu zalejte vínom, zamiešajte a nechajte prebublávať, kým sa víno úplne nevstrebe. Takto pokračujte vo varení ďalej, po naberačkách pridávajte k ryži slanú vodu, kým ryža nezmäkne a nebude mať krémovú konzistenciu.
Počas varenia ryže sparťe hrášok vriacou vodou, nechajte minútu odstáť a potom vodu sceďte.
Do uvareného základu rizota vmiešajte Knorr Bohatý bujón zeleninový, sparený hrášok, korenie a ½ množstva parmezánu.
Rizoto ihneď podávajte, pred podávaním posypte zvyšným parmezánom, môžete podľa chuti pokvapkať olivovým olejom a okoreniť.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár