Rizotová rýchla panvica na spôsob ratatouille

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Variácia na francúzsku klasiku.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa, nasekaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 1 baklažán, nakrájaný na kocky
  • 1 cuketa, nakrájaná na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 200 g ryže Arborio
  • 400 g drvených paradajok (konzervovaných)
  • 500 ml vody
  • Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Príprava

Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte cibuľu a cesnak do zlatista.

Pridajte nakrájaný baklažán, cuketu a papriku, osoľte, zľahka okoreňte a krátko poduste.

Vmiešajte ryžu a nasucho krátko opekajte, kým nie je sklovitá.

Potom pridajte drvené paradajky, vodu, Knorr Bohatý bujón zeleninový, oregano a bazalku.

Povarujte na miernom ohni do zmäknutia ryže a vstrebania tekutiny (cca 20 minút).

Dosolte a dokoreňte podľa chuti. Podávajte ozdobené čerstvou bazalkou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept