Rýchla omeleta so sušenými paradajkami a špenátom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 15 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
1 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Omeleta je vďačná rýchlovka, ktorá je zakaždým iná – záleží, či do nej pridáte zeleninu, syr, šunku alebo napríklad salámu. Táto verzia je so špenátom, sušenými paradajkami a syrom feta. Ak sa vám nechce priplácať za fetu, úplne pokojne si vystačíte s balkánskym syrom.

Ingrediencie

  • 3 vajcia
  • 1 malá červená cibuľa
  • 75 g špenátu (F50F)
  • 30 g sušených paradajok
  • 25 g syra feta alebo balkánskeho syra
  • Olej

Príprava

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na prúžky. Sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky.

Špenát umyjeme, ak je to potrebné. Potom ho dve minútky orestujeme na troche oleja a dáme bokom.

Vajcia rozšľaháme. Môžeme pridať aj trošku mlieka.

Na oleji opečieme cibuľku a potom do panvice vlejeme vaječnú zmes. Na strednom plameni opekáme prikryté pokrievkou, kým nie sú vajcia na povrchu pevné. Omeletu môžeme tiež otočiť.

Na polovicu omelety navrstvíme špenát a sušené paradajky. Pridáme rozdrobenú fetu alebo balkán a omeletu preložíme. Servírujeme.

Tip na záver : Omeletu môžeme servírovať s troškou obľúbenej majonézy. Odporúčame Hellman's classic.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept