Rýchla panvica s hovädzím mäsom a hrachovými strukmi

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Táto panvica pripomína tradičné vietnamské jedlo s hovädzím mäsom a pak choi. Len tu zelenú zložku predstavujú hrachové struky. Je to krásne farebné jedlo plné chuti.

Ingrediencie

  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice vínneho octu (môžete použiť aj jablčný ocot)
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • ½ lyžičky kukuričného škrobu
  • 2 lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica nastrúhaného čerstvého koreňa zázvoru
  • ½ kg hovädzieho steaku nakrájaného na tenké rezance
  • 2 hrste hrachových strukov
  • 1 bohatý hovädzí vývar Knorr
  • jazmínová ryža

Príprava

Pripravte si mäso a nakrájajte ho na tenké, asi 3 cm dlhé rezance alebo plátky. V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, ocot, hnedý cukor a kukuričný škrob. Medzitým uvarte jazmínovú ryžu podľa návodu na obale.

Rozohrejte panvicu s olejom na strednom ohni a potom na ňom 30 sekúnd smažte čerstvo nastrúhaný zázvor a cesnak.

Do zmesi cesnaku a zázvoru pridajte nakrájané hovädzie mäso a restujte ho asi 1 minútu, kým mäso nezhnedne, potom ho zalejte pripravenou zmesou sójového octu a zredukujte. Nakoniec pridajte bohatý hovädzí vývar Knorr.

Do zmesi s hovädzím mäsom pridajte čerstvé hráškové struky a restujte ďalšie 2 minúty.

Hotové jedlo podávajte s jazmínovou ryžou, môžete ho ozdobiť aj jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept