Príprava
Pripravte si mäso a nakrájajte ho na tenké, asi 3 cm dlhé rezance alebo plátky. V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, ocot, hnedý cukor a kukuričný škrob. Medzitým uvarte jazmínovú ryžu podľa návodu na obale.
Rozohrejte panvicu s olejom na strednom ohni a potom na ňom 30 sekúnd smažte čerstvo nastrúhaný zázvor a cesnak.
Do zmesi cesnaku a zázvoru pridajte nakrájané hovädzie mäso a restujte ho asi 1 minútu, kým mäso nezhnedne, potom ho zalejte pripravenou zmesou sójového octu a zredukujte. Nakoniec pridajte bohatý hovädzí vývar Knorr.
Do zmesi s hovädzím mäsom pridajte čerstvé hráškové struky a restujte ďalšie 2 minúty.
Hotové jedlo podávajte s jazmínovou ryžou, môžete ho ozdobiť aj jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár