Rýchla panvica s hovädzím mäsom a hráškovými strukmi

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Táto panvica pripomína tradičné vietnamské jedlo z hovädzieho mäsa a pak choi. Len tu nám zelenú zložku zastupujú hráškové struky. Ide o krásne farebný pokrm plný chutí.

Ingrediencie

  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice vínneho octu (môžete použiť aj jablčný)
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • ½ lyžičky kukuričného škrobu
  • 2 lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica nastrúhaného čerstvého koreňa zázvoru
  • 0,5 kg hovädzieho steaku nakrájaného na tenké rezance
  • 2 hrsti hrachových strukov
  • 1 Knorr Bohatý bujón hovädzí
  • Jazmínová ryža

Príprava

Pripravte si mäso a nakrájajte ho na tenké, cca 3 cm dlhé rezance alebo plátky. V menšej miske zmiešajte sójovú omáčku, ocot, hnedý cukor a kukuričný škrob. Medzitým si uvarte jazmínovú ryžu podľa inštrukcií na obale.

Panvicu s olejom rozpáľte na strednom plameni, potom orestujte čerstvo nastrúhaný zázvor s cesnakom po dobu 30 sekúnd. Pozor, zmes nerestujte dlhšie, zhorkla by!

K zmesi cesnaku a zázvoru pridajte nakrájané hovädzie mäso a restujte cca 1 minútu, do zhnednutia mäsa, potom mäso podlejte pripravenou sójovo-octovou zmesou a redukujte. Na záver pridajte Knorr bohatý bujón hovädzí.

K hovädzej zmesi pridajte čerstvé hrachové struky a restujte ďalšie 2 minúty.

Hotový pokrm podávajte s jazmínovou ryžou, môžete ho tiež ozdobiť jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept