Rýchla panvica s kuracím, hráškom a mrkvou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Rýchle, zdravé a chutné jedlo. Presne taká je táto rýchla panvica s kuracím mäsom, mrkvou, hráškom, cesnakom a petržlenovou vňaťou.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs
  • 250 g dlhozrnnej ryže
  • 1 pór
  • 2 stredné mrkvy
  • 150 g mrazeného hrášku
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 10 g masla
  • 1 Knorr Bohatý bujón kurací
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlen na ozdobu

Príprava

Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky.

Zeleninu umyte, mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké pásiky. Pór nakrájajte na tenké prúžky, cesnak nasekajte nadrobno.

Ryžu prepláchnite studenou vodou a uvarte podľa návodu na obale v mierne osolenej vode.

Na rozpálenom oleji na panvici opečte mierne osolené a okorenené kuracie mäso, potom pridajte cesnak. Restujte na strednom ohni dozlatista.

K orestovanému mäsu pridajte nakrájanú mrkvu a restujte ďalších cca 5 minút. Potom pridajte hrášok a pór, ešte pár minút restujte, kým nebude zelenina na skus.

Do hotovej zmesi primiešajte maslo, potom Knorr Bohatý kurací bujón. Premiešajte a nechajte chvíľu prehriať. Dochucujte podľa potreby.

Hotové jedlo ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s ryžou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept